De ZIN! achter jouw bedrijf. Wat is jouw missie en purpose?

Tegenwoordig zijn we steeds vaker op zoek naar het hogere doel van ons bestaan. Ook jij hebt jezelf vast wel eens afgevraagd wat nu de zin van het leven is. We zoeken het in onze omgeving en ons werk. Soms op een verre reis. Vaak genoeg in materiële zaken. Of toch ook in onszelf?

Dit is de zin van ons bestaan

Men haalt vaak de Griekse filosoof Aristoteles aan als het gaat over de zin van het leven. Hij schreef er dan ook een compleet boekwerk over, het Ethica Nicomachea. Oh ik kan me nog zo goed herinneren van de middelbare school dat we zijn teksten moesten vertalen. Nu ik jaren later weer op die filosoof en zijn opvattingen stuitte, moest ik toch even glimlachen.

Vaak genoeg wordt gelukkig zijn, gezien als de zin van het leven, maar jij weet net zo goed als ik dat je niet 100% van jouw tijd gelukkig kan zijn. En dat hoeft ook helemaal niet. Maar wat is het dan wel?

Volgens Aristoteles is geluk gekoppeld aan deugdzaamheid. Aan iets zinvols doen voor jezelf en een ander. En een wetenschappelijke studie van Harvard bewees trouwens ook dat het helpen van anderen je gelukkiger maakt. Sociale connecties en relaties blijken het geheim voor een lang en gelukkig leven.

Jouw doel in het leven volgens human design

Human design is gebouwd rondom het idee dat we allemaal verschillend zijn. Dat het accepteren en omarmen van ons ware zelf leidt tot het vinden van geluk, voldoening en vrijheid. Daarom is het niet meer dan logisch als jij voelt dat er meer is dan alleen maar die deugdzaamheid.

Een persoonlijk doel.

In ons human design vinden we zingeving op meerdere plekken terug. Allereerst geeft je energietype al een goed idee van jouw rol hier op deze aardbol. Als generator ben ik hier bijvoorbeeld om voldoening te halen uit mijn werk. Hmm wat schreef ik hierboven ook alweer over anderen helpen?

Verder vertelt mijn profiel me dat ik dit vooral bereik, wanneer ik kan onderzoeken en ervaren. Maar wat nu als ik je vertel dat je jouw persoonlijke doel of “purpose” ook letterlijk kunt terugvinden in je human design?

Super handig natuurlijk als jij nog geen idee hebt wat jouw persoonlijke hogere doel eigenlijk is. Over het algemeen ontdekken we dat natuurlijk vanzelf wel als we wat ouder worden. Maar het kan je nu in ieder geval in een bepaalde richting sturen.

Human design purpose incarnatie kruis

Mijn eigen human design ter illustratie

Het is hetgeen wat jou drijft om actie te ondernemen. Nadat je bent voorzien in jouw eerste levensbehoeften. En zie het ook vooral als een richting. Want er zijn altijd meerdere manieren om jouw doel te bereiken.

Benieuwd wat jouw doel is? Kijk dan op jouw human design uitdraai naar het “incarnation cross” of “incarnatie kruis”. Deze is opgebouwd uit de bovenste 2 poorten in de tabel personality (bewust), gevolgd door de bovenste 2 poorten uit de tabel design (onbewust). De bijbehorende symbolen staan voor de stand van de zon en aarde.

Mijn doel is bijvoorbeeld het delen van nieuwe kennis. Of het delen van een nieuwe manier van kijken. Een mooie bevestiging dat ik goed op weg ben met mijn blog en mijn andere kijk op marketing.

Missie, visie en purpose voor jouw bedrijf

Ik geef het met alle liefde toe. Het is verdomd lastig om de juiste woorden te vinden om de missie, visie en purpose van jouw bedrijf te beschrijven. Ergens verdwalen we dan weer in de voorbeelden van bedrijven zoals Nike en Apple en eindigen we in een beschrijving die eigenlijk vrij nietszeggend is. Die vooral beschrijft wat wij denken dat anderen willen horen of lezen.

En toch is deze beschrijving ontzettend belangrijk. Dat is ook de reden waarom het zowel in een business canvas of bedrijfsplan, je branding en je marketingstrategie naar voren komt. Het is de fundering van jouw bedrijf. Datgene waar jij jouw verdere branding en marketing omheen bouwt.

In mijn vorige blog beschreef ik nog dat je bedrijf een verlenging is van wie jij bent. En dat het runnen ervan moeiteloos aanvoelt als het past bij jou. Waarom zou je dan niet voor jouw missie, visie en purpose ook eens eerst naar je ware zelf kijken? En naar wat jouw human design zegt over jouw rol en je doel hier op aarde?

Heb je hier toch nog moeite mee? Stuur me dan gewoon een berichtje. Ik denk graag met je mee.


Deel dit artikel

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Deze blogs vind je misschien ook wel interessant