Structuur en orde onder de schildwachten

Schildwachten zijn echte doeners en bovenal gestructureerde types, die praktisch ingesteld zijn en zich focussen op orde, veiligheid en stabiliteit. In deze rol vinden we de persoonlijkheidstypes Logisticus, Verdediger, Leidinggevende en Consul.

Logisticus (ISTJ)

Jij bent een praktisch en op de feiten gericht individu, dat graag verantwoordelijkheid neemt voor jouw acties. Je analyseert, controleert feiten en komt tot praktische oplossingen en plannen.

Je geeft er de voorkeur aan om alleen te werken of in een team met duidelijk omlijnde rollen en verantwoordelijkheden. Efficiëntie staat daarbij voorop en daarom zou SEA en social advertising jou beter passen, dan organisch groeien op gevoel. Een schaalbaar concept zorgt voor voorspelbaarheid en stabiliteit binnen jouw bedrijf.

Je bent een harde werker met voldoende discipline om regelmatig Reels of TikTok video’s te maken. Op voorwaarde natuurlijk dat je het terug ziet in de resultaten. Vanwege jouw introverte karakter kies je er wel het liefst voor om daarbij niet zelf op beeld te verschijnen. Jij zet liever jouw product in de schijnwerpers of vraagt gewoon die extraverte medewerker om jouw diensten aan te prijzen.

Je tactiek draait duidelijk om methodisch werken en stabiliteit op de lange termijn. Een vaste jaar- en maandplanning met terugkerende thema’s kan jou hierbij helpen. Dit geeft je ook de mogelijkheid om periodiek alvast een hoop content te maken.

Verdediger (ISFJ)

Als verdediger zit jij vol tegenstellingen. Je bent enerzijds empathisch, toch kun je ook vinnig uit de hoek komen. Zeker als het gaat om jouw dierbaren. Je bent altijd zoekende naar stabiliteit, terwijl je ook open staat voor verandering. En zichtbaarheid is een grote uitdaging voor jou, omdat je jouw eigen prestaties vaak bagatelliseert.

Op de werkvloer neem jij je verantwoordelijkheden persoonlijk en weet jij altijd de verwachtingen van jouw klanten te overtreffen. Ook voor routineuze taken draai jij je hand niet om, dat hoort er nu eenmaal bij. Het liefst zie je van dichtbij wat voor impact je hebt op anderen. Daarom kun jij er beter voor kiezen om organisch te groeien en samen te werken met gelijkgestemden.

Als introvert verschijn je liever niet zelf in de schijnwerpers, maar je kunt jouw product of dienst ook aanprijzen in jouw Stories of Reels zonder zelf voor de camera te staan. Een samenwerking met een influencer is wellicht een idee? Je kunt ook op zoek gaan naar een extraverte zakenpartner voor dit soort activiteiten.

Persoonlijkheidstype Doener

Jij bent een echte doener..

Voorspelbaarheid is voor jou belangrijk, daarom werkt een vaste contentplanning vaak beter. Onverwachte uitdagingen vind je soms moeilijk en je bent zeer perfectionistisch. Een duidelijke planning en eventuele begeleiding door een mentor kan je helpen om al die drafts nu eindelijk eens te posten.

Leidinggevende (ESTJ)

Jij vertegenwoordigt traditie en orde. Je neemt als leidinggevend type graag het voortouw bij het inslaan van moeilijke wegen en je bent trots op jouw vermogen om mensen samen te brengen. Je geeft in je werk altijd het goede voorbeeld en verwacht ook dat anderen jouw normen en waarden te volgen.

Ook negatieve feedback is zeer welkom bij jou. Dat helpt je om de effectiviteit van jezelf en je team verder te verbeteren. Een schaalbaar product of dienst werkt voor jou beter dan een persoonlijke relatie met al je klanten. Efficiëntie en stabiliteit zijn voor jou het sleutelwoord. Met SEA en social advertising ligt jouw doel beter binnen handbereik.

Heb jij er met jouw goede organisatorische vaardigheden al eens over nagedacht om een evenement te organiseren? Dit zou een prima marketingtool kunnen zijn voor jouw bedrijf, waarmee je een groot publiek bereikt. Reels en TikTok video’s hebben hun effectiviteit ook al bewezen, daarom passen deze vormen van social media zeker in jouw straatje.

Als gestructureerd type ben je alles behalve flexibel. Experimenteren is aan jou niet besteed. Daarom zal een complete jaar- en maandplanning met steeds terugkerende content thema’s voor jou beter werken, dan een planning met ruimte voor spontaniteit.

Persoonlijkheidsaspect Tactiek Gestructureerd

…en alles draait voor jou om orde en structuur!

Consul (ESFJ)

Als consul sta je graag in het middelpunt van de belangstelling en leid jij jouw team naar de overwinning. Je bent met jouw extravert karakter dan ook de perfecte gastheer of gastvrouw op jouw eigen netwerkborrel. Jij zorgt ervoor dat iedereen tevreden is.

Sociale status en invloed zijn zeer belangrijk voor jou, maar je angst voor afwijzing maakt je mogelijk huiverig om te innoveren of improviseren. Daarom is het wellicht een goed idee om actief op andermans LinkedIn posts te reageren om jouw netwerk te vergroten. Zo zie je direct wat voor impact jij maakt en kun je weldoordachte antwoorden geven.

Op de werkvloer houd je van orde en structuur. Routineus werk is geen probleem voor jou. De drijvende kracht achter jouw persoonlijkheidstype is het simpelweg weten dat je iets waardevols voor een ander doet. Persoonlijke verkoop draait voor jou daarom ook altijd om het helpen van de ander. Zelfs als je jouw klant dan naar een ander doorverwijst.

Een schaalbaar product of dienst maakt je niet gelukkig. Met jouw voelende natuur kies jij er liever voor om samen te werken. Je kiest daarbij liever voor een persoonlijke aanpak en organische groei om direct contact met jouw klanten te kunnen hebben. Duidelijkheid en voorspelbaarheid zijn wel belangrijk. Zorg daarom voor een complete jaar- en maandplanning met vaste thema’s.

Welke strategie hoort bij jouw persoonlijkheidstype?

Alle schildwachten hebben de letters S en J gemeen met elkaar. Dat maakt ze doeners en gestructureerde types. De logisticus en leidinggevende hebben ieder de T in hun acroniem, dat staat voor het denkende persoonlijkheidsaspect. De verdediger en consul hebben beiden het voelende persoonlijkheidsaspect.

De logisticus en verdediger zijn beiden introvert en vallen onder de strategieën zelfverzekerd individualisme of constante verbetering. De verhouding assertieve personen ligt onder de verdedigers wel duidelijk lager dan onder de logistici.

De extraverte leidinggevenden en consuls vinden we terug bij de strategieën sociaal meesterschap of sociale betrokkenheid. Met een hogere verhouding sociale meesters onder de groep leidinggevenden, dan onder de consuls.


Deel dit artikel

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Deze blogs vind je misschien ook wel interessant